De perfecte mix: een klassiek-modern interieur

Wil je een tijdloze en stijlvolle inrichting? Een klassiek-moderne stijl combineert het beste van beide werelden: denk aan de luxe van een hotelkamer, grote meubels, indirecte verlichting en verfijnde accessoires, allemaal in jouw woonruimte. Lees snel verder voor handige tips om deze interieurstijl te realiseren.

Een voorbeeld van een klassiek-modern interieur

Wat zijn de kenmerken van een klassiek-modern interieur?
In een klassiek-moderne interieurstijl herken je de tinten wit, grijs, beige en diepe kleuren zoals wijnrood, donkergroen of marineblauw. Deze kleuren vormen een rustige basis en creëren een gevoel van luxe en warmte. Wat betreft meubels raden we grote, maar elegante stukken aan, zoals een comfortabele bank met een luxueuze stof zoals velvet. Door verschillende materialen te combineren, ontstaat een rijke uitstraling. Mix oude en nieuwe materialen, zoals hout, metaal en verschillende stoffen, voor diepte en variatie.

Het is belangrijk om symmetrie toe te passen. Klassiek-moderne interieurs hebben vaak een symmetrische opstelling, waarbij meubels en decoraties aan beide zijden van een ruimte gelijkmatig worden geplaatst. Sierlijsten op de muur mogen daarom niet ontbreken. Naast dat het heel mooi eruit ziet, voegt het ook symmetrie toe.

Een klassiek-modern interieur waar gekozen is voor sierlijsten op de muur.

Accessoires klassiek-modern interieur

Wat betreft accessoires: Less is more. Een paar zorgvuldig gekozen stukken, zoals kunst of antieke items, maken jouw ruimte compleet. Een detail dat je niet mag vergeten in je klassiek-moderne inrichting is de deurklink. Deurklink Pratona past goed bij deze woonstijl. Want met zijn klassieke vorm en zachte uitstraling past deze deurklink perfect in zowel klassieke als moderne interieurs.

Deurklink Pratona op afgerond schild zwart.

Een klassiek-modern interieur is perfect als je zoekt naar een elegante en tijdloze stijl. Door neutrale kleuren, verfijnde meubels en de juiste accessoires te combineren, creëer je een uitnodigende ruimte die blijvend mooi is.

Vorige
Vorige

Handig plan om rvs deurbeslag schoon te maken

Volgende
Volgende

Hoe kies ik het juiste deurbeslag? 5 onmisbare tips!