Hoe kies ik het juiste deurbeslag? 5 onmisbare tips!

Wist u dat een gemiddelde deurklink per jaar zo'n 1000 keer wordt gebruikt? Met dit in gedachten is het van groot belang om zorgvuldig het juiste deurbeslag te kiezen.

Naast het praktische aspect, wilt u natuurlijk ook dat het er mooi uitziet. Met behulp van onze 5 handige tips wordt het eenvoudiger om een weloverwogen beslissing te nemen. Zo geniet u straks van een deurklink die volledig aan uw wensen voldoet.

Tips deurbeslag kiezen

Hier zijn een paar handige tips om te zorgen dat u de juiste keuze maakt:

  1. Meten is weten! Kijk goed naar de steekmaat (dit kan de pc-maat, sl-maat of wc-maat zijn). De afstand of steekmaat wordt gemeten van het midden van het krukgat tot het midden van het cilindergat. In Nederland worden meestal de volgende standaardafmetingen gebruikt: PC55 mm en PC72 mm. De meest gangbare steekmaat is PC55 mm. In het geval van nieuwbouwwoningen wordt echter vaak een steekmaat van PC72 mm toegepast. In het geval van een sleutelgat gelden de maten SL56 en SL72. Voor toiletbeslag hanteren we de maat WC63.

    Denk er goed over na of u een deurklink met rozet of op schild wilt. Gaat u deurbeslag vervangen? Bedenk of het nieuwe schild dat u gaat aanschaffen, uw oude schroefgaten bedekt.

    Tip! Mocht u eenvoudig oude schroefgaten willen verbergen, kies dan voor een renovatieschild (zoals de Nuoro en Trapini). Deze dekken schroefgaten af die u uit het zicht wil houden.

Deurklink Pratona zwart op afgerond schild

  1. Let op de gebruiksvriendelijkheid. Bij het kiezen van een geschikte deurklink staat gebruiksgemak voorop. De klink moet comfortabel vast te houden zijn en moeiteloos de deur openen. Zodra dit is verzekerd, kunt u overgaan tot het beoordelen van het ontwerp. Voordat u de deurklink gaat monteren, voel altijd hoe deze in de hand ligt.

  2. Om het juiste deurbeslag te kiezen, is het essentieel om de draairichting van uw deur te kennen, omdat deze bepalend is voor de benodigde scharnieren en deurklinken. Om de draairichting vast te stellen, richt u zich op de kant waar de scharnieren zich bevinden. Als u de scharnieren ziet, draait de deur altijd naar u toe.

    Als de scharnieren aan de rechterkant zitten, heeft u te maken met een rechtsdraaiende deur; zitten ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend. Bovendien wordt er onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitendraaiende deuren. Bij een binnendraaiende deur opent deze naar binnen, terwijl een buitendraaiende deur naar buiten opent.

  3. Kies vooral een deurklink die bij uw interieurstijl past. Houdt u van de industriële stijl? Dan past de Imperio of Viterbo collectie goed bij u. Voor een klassieke stijl raden wij de Pratona aan. Bent u liefhebber van een landelijk of retro interieur? Dan is de Ascoli uw perfecte match. Voor meer inspiratie, bekijk al onze deurklinken.

Industriële deurkruk Viterbo

Industriële deurkruk Viterbo zwart

4. Kwaliteit is key: Investeer in ons duurzame deurbeslag dat geschikt is voor intensief gebruik. Wij gebruiken rvs als basismateriaal. Rvs is bestand tegen slijtage, vooral op veel gebruikte deuren. Zo bent u gegarandeerd van een lange levensduur en kiest u voor kwaliteit.

Ons advies, raadpleeg bij enige twijfel altijd onze specialist. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Zorgvuldig meten en kiezen voor kwaliteit zijn de sleutel tot het vinden van het perfecte deurbeslag voor uw deuren. Met de juiste aandacht voor details kunt u uw deuren een prachtige finishing touch geven!

Benieuwd naar onze deurklinken?

Vorige
Vorige

De perfecte mix: een klassiek-modern interieur