5 tips om een hotel chic interieur te creëren

Komt u weleens in een prachtig hotel en denkt u, zo wil ik het thuis ook? Het is makkelijker dan u denkt! Volg de 5 simpele stappen in deze blog en geniet snel van een luxe sfeer.

Hotel chic, zoals deze stijl bekendstaat, staat voor een stijlvolle uitstraling die vaak te vinden is in luxe hotels over de hele wereld. Het draait om het creëren van een sfeer van elegantie, zonder dat het te stijf wordt. Met de juiste elementen kunt u deze hotelsfeer gemakkelijk naar uw eigen huis halen. Denk aan warme kleuren, gouden details en rijke materialen.

Deurklink Imperio - perfect voor een hotel chique interieur

1. Kies de juiste kleuren

Ga voor rustige kleuren zoals wit, grijs of beige als basis. Of gebruik volle, warme kleuren. Voorbeelden hiervan zijn donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood. Dat maakt uw huis warm en kalm. Een hotel chique huis is niet compleet zonder de kleur goud. Gebruik goud in de vorm van kaarsen, behang of kussens. In hotel chique interieurs zien we ook vaak het gebruik van behang, waarbij de Arte Facet collectie een populaire keuze is.

2. Investeer in meubels van goede kwaliteit

Grote banken van weelderige stoffen, luxueuze fauteuils en comfortabele eetstoelen vormen de perfecte aanvulling op dit elegante interieur. Ons advies is om in kwaliteit te investeren. Ook akuwandpanelen, stalen deuren en visgraatvloeren vormen een fantastische toevoeging aan hotel chique interieurs. Wij zijn fan van de visgraatvloeren en akuwandpanelen van het merk Floer.nl.

Gouden ribbelgreep in een hotel chic interieur

Gouden ribbelgreep in een hotel chic interieur. Styling door lab4design.nl.

3. Denk goed na over accessoires

Kies voor producten van hoogwaardige materialen zoals glas, marmer, eikenhout of zacht textiel. Verrijk uw huis met luxe accessoires zoals kandelaars, grote spiegels, zijden bloemen, hoogpolige vloerkleden en zachte kussens voor een warm en uitnodigend gevoel.

Gouden meubelgrepen met ribbelmotief

4. Kies bijpassend, kwalitatief deur- en meubelbeslag

Kwaliteit is key bij een hotel chic interieur. Ga voor deurklinken die echt bij uw interieur passen, zoals de Viterbo of Imperio collectie. Dit deurbeslag voegt een stoer accent toe aan uw ruimte en zorgt voor samenhang in de ruimte. Als u de voorkeur geeft aan een zachter model, kies dan voor de Ragusa of Oristano lijn.

Gouden meubelbeslag is onmisbaar in luxe hotels. Ga voor de ribbelknopjes en ribbelgreepjes in satijn goud.

Gouden meubelknoppen in een hotel chique interieur. Styling & beeld: Jasmijn Slager

5. Gebruik sfeervolle verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in een hotel chic interieur. Creëer een gezellige sfeer met warm licht en lampen die u kunt dimmen. Hang opvallende lampen boven de eettafel en zet lampen naast de bank. Sfeervolle verlichting aan de muur maakt het plaatje compleet.

Een luxe interieur met op de kastjes ribbelknopjes in de kleur goud.

Klaar om uw huis om te toveren tot een chic hotel? Ontdek de Viterbo en Imperio deurklinken van Lavuzo en geef uw interieur de mooiste finishing touch. Maak van uw ruimtes een heerlijke plek waar u elke dag geniet.

Vorige
Vorige

Wat is een botanisch interieur?

Volgende
Volgende

Handig plan om rvs deurbeslag schoon te maken