Handig plan om rvs deurbeslag schoon te maken

Tips voor het schoonmaken van deurklinken

Wist u dat een gemiddelde deurkruk wel 1000 keer per jaar wordt gebruikt? Het regelmatig schoonmaken van deurbeslag is niet alleen belangrijk om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, maar ook om de levensduur van het beslag te verlengen.

Het deurbeslag in uw huis of kantoor kan vaak over het hoofd gezien worden als het gaat om schoonmaken. Echter, regelmatig onderhoud van uw deurbeslag is essentieel om uw huis fris, schoon en gastvrij te houden. Gelukkig is het schoonmaken van deurbeslag een eenvoudige taak die in een paar eenvoudige stappen kan worden uitgevoerd. In deze blog delen we enkele handige tips om het deurbeslag schoon te maken en te laten glanzen als nieuw

Zwart deurbeslag schoonmaken (deurklink Viterbo)

Veilig schoonmaken van deurklinken
Voordat u begint met het schoonmaken van het deurbeslag, is het handig om alle benodigde benodigdheden bij de hand te hebben. Dit omvat:
- een mild reinigingsmiddel, zoals groene zeep. Milde reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor roestvrijstalen oppervlakken zijn onder andere afwasmiddel vermengd met warm water of zelfs een oplossing van azijn en water. Deze reinigingsmiddelen verwijderen vuil en vlekken effectief zonder het oppervlak te beschadigen. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen zoals Cif, zuurhoudende producten zoals soda of citroen, en schuursponzen om krassen en verkleuringen op het RVS-oppervlak te voorkomen.
- een zachte (microvezel)doek of spons;
- een oude tandenborstel voor moeilijk bereikbare plekken;
- een schone doek om af te drogen en eventueel een polijstmiddel voor extra glans.

1. Reinig deurbeslag met een mild reinigingsmiddel

Maak een sopje van warm water en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel of allesreiniger. Dompel een zachte (microvezel)doek of spons in het sopje en reinig het deurbeslag grondig. Veeg vuil, vlekken en vingerafdrukken weg. Gebruik een oude tandenborstel om moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen de groeven, schoon te maken.

Deurklink schoonmaken (deurklink Viterbo)

2. Spoel en droog grondig

Spoel het deurbeslag af met schoon water om eventueel achtergebleven resten van zeep te verwijderen. Droog het vervolgens grondig af met een schone, droge doek om sporen van water te voorkomen en het beslag te laten glanzen.

Het regelmatig schoonmaken van deurbeslag is een eenvoudige maar effectieve manier om uw huis schoon en uitnodigend te houden. Met de juiste schoonmaaktechnieken en een beetje moeite kunt u deurbeslag laten stralen als nieuw. Neem hier de tijd voor. Voer regelmatig onderhoud uit om de deurklinken in goede staat te houden en bacteriën op afstand te houden.

Deurklink die net schoongemaakt is (deurklink Lodini).

Vorige
Vorige

5 tips om een hotel chic interieur te creëren

Volgende
Volgende

De perfecte mix: een klassiek-modern interieur